Geschiedenis

Meer dan 50 jaren ervaring

In 1951 sticht Maxime Hublet de firma

Hij richt zijn eerste verkoopsplaats voor gezaagd hout op te Vorst (Brussel) waar zich nu de VW / Audi autofabriek bevindt. Hij maakt gebruik van zijn ervaring als bosuitbater in de Belgische Ardennen in de jaren 1945-50 om bolen en gevierschaalde Eik en Beuk te commercialiseren.

De Firma Maxime Hublet verhuist in 1963 naar Oudergem (Brussel). Francis Hublet volgt zijn vader op, en beslist zich te specialiseren in het commercialiseren van gevierschaalde Eik. In die tijd zijn de bevoorrechte relaties met de Belgische zagerijen zeer talrijk en ze breiden zich ook zeer veel uit in Frankrijk.

 

1994, het grote verhuis

Vroeger verrichtte de nv Hublet haar aktiviteiten in twee verschillende plaatsen in de omgeving van Brussel (Oudergem en Grimbergen). Om beter haar groei te kunnen beheersen, beslist zij te verhuizen naar de Industrie Zone van Sauvenière (Gembloux), gelegen op 30 minuten autorijden van Brussel,  op het kruispunt van twee belangrijke autowegen. Hublet nv vestigt zich op een 2 ha industrieterrein waar ze nieuwe installaties en namelijk nieuwe droogkamers bouwt.

 

De jaren van groei

Sindsdien volgen de investeringen zich op volgens de benodigdheden. Drie grote opslagzalen met een capaciteit van 4.000 m² die zowel een voorraad droog hout inhoudt en een nieuwe luchtledige droogkamer.


Création de site Dogstudio - CMS Edit-it - HUBLET S.A. © 2007